de gruyter originele belgische Paté 7Q 150gr. mi V achter,»eQQ ham 129ÜO rauwe ham KERST- FRUIT sinaasappelen mandarijnen runder- of varkens van de lende ananas O' 45 varkens- 345 -< •r rosbief soogr. biefstuk 250 gr. frikandeau 500 g.d* schnitzel 250 gr. soepvlees soogr. 395 kalfstong soogr. 295 J! spaanse navels no net±2kilo^ net 600 gr.1 uit Z. Afrika v.d. ham 500 gr. I metromarkt s geldig t/m zaterdag 27 dec KONIJN IN ROOMSAUS Laat de stukken konijn eerst goed ontdooien. Daarna inwrijven met peper en zout. Braad de stukken aan in de braadpan in boter, tezamen met een in grote plakken gesneden ui. Een lepel tomatenpuree en een 1/2 liter bouillon toevoegen. Het konijn in een uur gaar stoven op een laag vuur. Een lepel bloem aanmaken met 2 dl. room en door de jus roeren. Deze saus 10 minuten op een heel laagvuur laten staan. Niet laten koken! Schik destukken konijn op een schaal met garnering naar keuze. Zeef de saus in een sauskom. KERSTROLLADE De Kerstrollade is reeds door de slager gezouten en gekruid. Boter bruin laten worden en hierin de rollade snel rondom bruin bakken. Daarna de rollade op een laag vuur in ongeveer 30 minuten gaar braden. Tijdens het braden regelmatig bedruipen. De rollade uit de pan nemen, in plakken snijden en op een schotel schikken. De plakken glanzen met weinig jus. GEBRADEN KALKOEN De kalkoen laten ontdooien. Eventueel opbinden en inwrijven met zout. Bij voorkeur in de oven braden. De borst met plakjes spek bedekken om uitdrogen te voorkomen. Regelmatig bedruipen. Braadtijd 2 uur. Dit recept is voldoende voor 4 personen. ROLLADE ij metromarkt gruyter

Digitale periodieken - Gemeentearchief Veenendaal

De Vallei | 1969 | | pagina 12