de gruyter
originele belgische
Paté 7Q
150gr. mi V
achter,»eQQ
ham 129ÜO
rauwe
ham
KERST-
FRUIT
sinaasappelen
mandarijnen
runder- of varkens
van de lende
ananas O'
45 varkens- 345
-<
•r
rosbief soogr.
biefstuk 250 gr.
frikandeau 500 g.d*
schnitzel 250 gr.
soepvlees soogr. 395 kalfstong soogr. 295
J!
spaanse navels no
net±2kilo^
net 600 gr.1
uit Z. Afrika
v.d. ham
500 gr.
I
metromarkt
s
geldig t/m zaterdag 27 dec
KONIJN IN ROOMSAUS
Laat de stukken konijn eerst goed ontdooien.
Daarna inwrijven met peper en zout. Braad de
stukken aan in de braadpan in boter, tezamen
met een in grote plakken gesneden ui. Een lepel
tomatenpuree en een 1/2 liter bouillon
toevoegen. Het konijn in een uur gaar stoven
op een laag vuur. Een lepel bloem aanmaken
met 2 dl. room en door de jus roeren. Deze saus
10 minuten op een heel laagvuur laten staan. Niet
laten koken! Schik destukken konijn op een schaal
met garnering naar keuze. Zeef de saus in een
sauskom.
KERSTROLLADE
De Kerstrollade is reeds door de slager gezouten
en gekruid. Boter bruin laten worden en hierin de
rollade snel rondom bruin bakken. Daarna de
rollade op een laag vuur in ongeveer 30 minuten
gaar braden. Tijdens het braden regelmatig
bedruipen. De rollade uit de pan nemen, in
plakken snijden en op een schotel schikken. De
plakken glanzen met weinig jus.
GEBRADEN KALKOEN
De kalkoen laten ontdooien. Eventueel opbinden
en inwrijven met zout. Bij voorkeur in de oven
braden. De borst met plakjes spek bedekken om
uitdrogen te voorkomen. Regelmatig bedruipen.
Braadtijd 2 uur. Dit recept is voldoende voor
4 personen.
ROLLADE
ij
metromarkt
gruyter